UCUZ UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN 10 İPUCU:

1. SEYAHAT TARİHLERİNİZİ ESNEK TUTUN:
Seyahat tarihleriniz ne kadar esnek ise o kadar ucuz bilet alma şansınız olur. Tarihlerinizi sınırlandırmayın.

2. ALTERNATİF ROTALARA GİDİN:
Herkesin tercih ettiği yelere sizde gitmek isteyebilirsiniz ancak unutmayın ki gidilecek yer ne kadar popülerse uçak bileti o kadar yüksek olacaktır ve tabii çoğunlukla gideceğiniz yerde de aynı pahalılığı yaşayacaksınız. Onun için kendinize alternatif rotalar belirleyin ve daha ucuza uçun.

3. BİLETİNİZİ ALIRKEN FİYATIN EN UYGUN OLDUĞU ZAMANLARDA ALIN:
Haftasonu uçmak her zaman pahalıdır. Onun için hafta içi uçuşlarını tercih edin. Özellikle Çarşamba ve Perşembe öğleden sonraları iç hat uçuşlarında daha ucuzdur. Hatta havayolu firmaları iç hat uçuşlarında en uygun fiyatı 21 gün önce alabileceğinizi söylüyor.

4. BİLETİNİZİ ERKEN ALIN:
Ne kadar erken rezervasyon yapar ya da biletinizi alırsanız o kadar ucuza uçarsınız. Havayolu firmaları bununla ilgili de 27 hafta öncesinin en uygun zaman olduğunu belirtiyor.

5. BİLETİNİZİ GEÇ ALIN:
havayolu firmaları uçakları boş uçsun istemez. Bundan dolayı da kampanyalar başlatarak uçakların doldurmak isterler. Son dakika kampanyaları düzenlerler ve e-posta listesinde olan üyelerine duyururlar.

6. HAVAYOLLARI MAİL LİSTELERİNE KAYDOLUN:
Kampanyalardan haberdar olmak için havayolu ve bilet satışı yapan firmaların web sitelerinin e-posta listelerine kaydolun. Böylece promosyon ve kampanyalardan ilk haberdar olan siz olun.

7. ALTERNATİF HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN UÇAK BİLETİ ALIN:
Düşük bütçeli firmaların uçuş ve fiyatlarını her zaman kontrol edin. Çoğunlukla daha ucuz uçuşlar bulursunuz.

8. GİDİŞ VE DÖNÜŞ BİLETİNİZİ FARKLI HAVAYOLU FİRMALARINDAN BAKIN:
gidiş dönüş uçak bileti almak ucuzdur ancak fazla tercih edilen uçuş noktalarında bazen tek yön bilet almak daha ekonomik denk gelebiliyor. Onun için farklı firmalardan uçuşları kontrol etmeyi unutmayın.

9. MİL PROĞRAMLARINA DAHİL OLUN:
Mil elde edeceğiniz kredi kartlarını tercih edin. Kredi kartından elde edeceğiniz millerle yurt içi ve yurt dışı ödül biletleri uçma şansını yakalayın.

10. UÇAK BİLETİ ARAMA MOTORLARINI TERCİH EDİN:

Skyscanner, Expedia, Orbitz gibi arama motorlarını kullanarak daha ucuz biet bulabilirsiniz.