Her Mevsim Kalkan

               
Antalya nın batısında olup günümüzde Kalkan olarak bilinen turistik belde 1920 li yıllarda Kalamaki adıyla anılıyormuş.

Yaklaşık 3000 yıl önce Likya uygarligina ev sahipliği yapmıs ve  bircok kalıntısını günümüze kadar koruyabilmiştir. 

Kalkan ın günümüzden yaklaşık 150/200 yıl önce çok yakınında bulunan Meis (Yunan Adası) adasında ki tüccarlar tarafından kurulduğu düşünülüyor. Tarım ve Orman ürünlerinin pazarlanmasinda kullanılan liman  1970 yılında Antalya karayolunun açılışı ile deniz ticareti neredeyse son bulmuştur. 
Özellikle İngiliz turistlerin rağbet ettiği ve yaşam alanlarını oluşturduğu Kalkan, nufus yaz aylarında kışa oranla ciddi artış göstermektedir. 

                       

Denize girmek için küçüklü büyüklü bir çok taşlık plajın yanısıra 13 km mesafede ki mavi bayraklı Patara Antik Kentinin olduğu bölgede yer alan 12 km uzunluğa sahip patara plajı denize girmek için önemli bir alternatifi oluşturuyor. Patara plaji deniz kaplumbağalarinin yumurta bırakma yeri olduğu için koruma altına alınmış durumda. 

Bu bölgede Saklıkent Kanyonu ve Şelalesi gidince görülmesi gereken yerlerden. Yaklaşık 15 km uzunluğunda ki kanyon içinde yada selaleye ulasmak icin yaklasik 25 dakikalik bir yuruyusle  farklı bir deneyim yasayabilirsiniz. 

Kalkan a sezon dışında da gelseniz iklim koşulları sebebi ile denize girip güneşlenmeniz mümkün. Kalabalıktan boşalmış sokaklarda dolaşıp fotoğraf çekip, yaz kış açık olan restaurantlarda oturup keyifle yemeğimiz yiyebilirsiniz.