Kısa stuttgart seyahati

Kısa süreliğine gittigimiz Stuttgart seyahatimizde bu sefer programsız olup doğaçlama davranmaya karar verdik. Öğleden sonra ulaştığımiz otelimize yerleştikten sonra kısa bir soluklanma icin kendimizi arac trafigine kapali caddesine bıraktık. Bol bol alışveriş yapayım,  mağaza dolaşayim derseniz burası bu konu için çok uygun. Ancak burada aksam saat 20:00 olduğu anda tüm mağazalar kapanıyor. Bu önemli ayrıntıyı atlamamak gerekiyor.
Günün yorgunluğunu dinlenerek geçirdikten sonra ertesi gün outlet merkezi olarak bilinen Metzingen'e gitmek üzere yola çıktık.Trenle Metzingen'e 14 euro karsiliginda günlük kart ile gidip donebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek belli başlı bir çok magazanin olduğu bölgede sabahtan akşama kadar dolaşıp,  alışveriş yapıp keyifli vakit gecirebilirsiniz. Burası outlet olmasına rağmen birde indirim zamanları var ki esas o zaman gidişinize denk getirmenizi  tavsiye ederim.
Yine Stuttgart'tan trenle günlük bilet alarak gidebileceğiniz küçük şirin bir kasabadan bahsetmek isterim; Ludwigsburg. Burası lokal yaşantıya şahitlik yapıp Alman mimarisini içinize doyasıya cekebileceginiz bir yer. Burada şehrin merkezinde yer alan Residenzschloss isminde bir saray bulunuyor ve bence görülmeye değer.  Baroklari ve Seramikleri ile dünyada yeri olmasının yanında etrafında bulunan bahçe çocuklar ve yetişkinler için cazibe alanlarının oluşturulduğu bir alan haline getirilmiş.  Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız şehrin panolarinda yer alan ilanlara bir göz atın derim. Gördüğüm kadarı ile düzenlenen festivaller görsel şölen etkisi yaratıyor.