ANTEP MUTFAĞININ ISTANBUL'A AÇILAN KANADI



Kadıköy diyince Çiya, Çiya diyince Kadıköy. Kadıköy ve Çiya kelimelerini eş anlamlı kullanıyorum desem abartmış olmam. Kadıköy'e her ne iş için gidersem gideyim ya işin başı ya sonu çiya oluyor, bazen sırf çiya için bile Kadıköy'e gidip geldiğim olabiliyor . Çiya'yı bilmeyenler için kısaca anlatacak olursam; Antep mutfağının istanbula açılan kanadı, tatlının tuzlunun ekşilinin bir olup sofranın görsel şölene çevrildiği yer, az ondan az bundan diyip gözünüzü döndüren yemekler...kısacası çiya; güzel yemek yemeyi sevenin uğrak noktası. 
Yukarda ki satırları yazarken bile görsel hafızam çalışıp bana açlık oyunları oynamaya başladı bile..
Çiya Sofrası Antep'in türlü çeşit yemeğini salatalarını ve tatlılarını tadabileceğiniz, belki de daha önce hiç duymadığınız yemek isimlerini duyabileceğiniz bir yer... Kulağınıza küpe olsun;(Caferağa Mah. Güneşlibahçe sokak) sırf yemek için gidemiyorsanız da bir iş uydurup mutlaka Kadıköy'e gidin. Yolu, trafiği, açlığınızı hiç olmadı kan şekerinizi bahane edin, güzel bir karnınızı doyurun. Üzerine de canım şerbetlerden için.